Cum să creaţi galerii foto de tip “masonry”
De ceva vreme, textul nu mai reprezintă principala componentă a unui site web. Acum, unul dintre cele mai importante elemente de design îl reprezintă elementele multimedia. Printre ele se numără și fotografiile, care, de cele mai multe ori, sunt grupate în albume (de ex. portofolii artistice, poze de vacanţă etc.). În ultimii ani, tendinţele în crearea unui galerii au gravitat spre folosirea unui layout de tip “masonry” (în traducere liberă, zidărie), renunţându-se la dispunerea tradiţională a elementelor în grilă în schimbul unei variante relativ mai haotice, cu layout-uri mai creative, ce combină poze de înălţimi diferite. În acest articol vă vom arăta cum puteţi crea o astfel de galerie.
Mulţi utilizatori Webgarden crează galerii foto tradiţionale prin poziţionarea cursorului peste pictograma verde + din colţul dreapta superior și selectarea Galerie din meniu. Apoi, încarcă fotografiile dorite una câte una în matricea de bază. Dacă urmaţi aceeași pași, galeria dvs. va arăta precum în fotografia de mai jos. Pentru ca galeria să arate bine, trebuie să vă asiguraţi că toate fotografiile au același raport de aspect.
masonry_1.png
În acest caz, pot apărea probleme atunci când pozele nu pot fi încadrate în rânduri ordonate. Dacă fotografiile dvs. au formaturi diferite (de ex. una este de tip portret, alta de tip panoramă ori pătrat), atunci între ele vor apărea goluri, ceea ce nu va avea un aspect foarte plăcut, după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos.
masonry_2.jpg
Haideţi să rezolvăm această problemă folosind dispunerea “masonry”. Putem insera pozele vertical în mai multe coloane una lângă cealaltă. Acest lucru va elimina golurile inutile și va oferi galeriei un aspect mai echilibrat, iar rezultatul va arăta în felul următor:
masonry_2_0.jpg
Este foarte simplu să creaţi o galerie foto precum cea din poza de mai sus. Pentru început, adăugaţi patru coloane una lângă cealaltă, selectând de patru ori consecutiv Aranjament Coloane din căsuţa verde + cu opţiunea Lăţime coloane (în câmpuri) egală cu 1 și valoarea lui Împarte egală cu 1.
masonry_3.jpg
Ecranul dvs. ar trebui să arate în felul următor:
masonry_4.png
Acum faceţi clic pe butonul verde + din prima coloană și selectaţi tab-ul din partea superioară, numit Încărcare fișiere. Răsfoiţi conţinutul calculatorului dvs. pentru a găsi fotografiile pe care doriţi să le inseraţi. Puteţi încărca mai multe fotografii dintr-o dată prin adăugarea lor într-un arhivă de tip .zip. Recomandăm redimensionarea fotografiile înainte de încărcare la o dimensiunea de 1200 x 800 px pentru a ajuta la afișarea lor mai rapidă pentru vizitatori. De asemenea, luaţi în considere adăugarea unui watermark la fiecare fotografie în parte, pentru a evita folosirea lor ulterioară fără acordul dvs.
masonry_5.png
Odată ce aţi selectat toate fotografiile ce aţi vrea să fie adăugate în galerie, faceţi clic pe Salvează și așteptaţi ca pozele să fie încărcate. În funcţie de viteza conexiunii dvs. la internet, poate dura până la câteva minute.
Atunci când pozele sunt afișate, vor apărea în afara coloanelor pe care le-aţi creat. Puteţi cu ușurinţă muta pozele cu “drag and drop” pentru a le aranja în ordinea dorită. Este posibil ca partea inferioară a galeriei să nu fie perfect aliniată, dar cel mai important este că nu mai există spaţii goale între pozele de diferite înălţimi.
masonry_6.png
Aveţi propriile sfaturi despre cum se pot crea galerii foto reușite în Webgarden? Atunci împărtășiţi-le cu noi în secţiunea de comentarii!
12/10/2014 17:49:27
info
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one