Personalizaţi antetul, subsolul și coloanele laterale ale site-ului dvs!

În acest tutorial veţi învăţa cum să modificaţi structura site-ului dvs web, precum și cum să personalizaţi blocurile statice.
Opţiuni de structurare a site-ului dvs. web
Structura unui site web Webgarden poate fi împărţită în 5 componente: ANTET, SUBSOL, PANOU STÂNG, PANOU DREPT și blocuri de CONŢINUT.
PS1_P.jpg
Antetul, Subsolul, Panoul Stâng și Panoul Drept sunt numite BLOCURI STATICE, deoarece rămân neschimbate pe fiecare pagină de pe site-ul dvs. Pe de altă parte, blocul de conţinut nu este un element static, reprezentând locul unde este afişat conţinutul unic al fiecărei pagini.

V-aţi putea întreba: dar ce se întâmplă dacă vreau să schimb structura site-ului meu? Pot să o modific? Desigur! Puteţi elimina oricare ori chiar toate blocurile statice. De fiecare dată când un bloc static este eliminat, spaţiul gol lăsat de acesta va fi ocupat de blocul de conţinut.

La crearea unui nou site web cu Webgarden, primul ecran afișat va arăta în felul următor.
PS2_P.jpg
Toate părţile componente ale site-ului dvs. web sunt afișate în arborele de conţinut de pe partea stângă. În acest tutorial, veţi învăţa cum să lucraţi cu acea parte denumită STRUCTURA SITE-ULUI WEB, afișată mai jos:
PS3_.jpg
Un exemplu practic
Drept exemplu, să ne imaginăm că doriţi să creaţi site-ul web al unei companii şi aţi vrea ca acesta să conţină doar antet și subsol.
Eliminaţi blocurile statice nedorite
Primul pas va consta în eliminarea acelor blocuri statice care nu doriţi să fie afișate.

În cazul nostru, dorim să ne debarasăm de panourile laterale, dar nu este posibil să ștergem dosarele PANOUL STÂNG și PANOUL DREPT direct din arborele de conţinut. Pentru a elimina aceste blocuri statice de pe site, va trebui mai întâi să ștergem întregul lor conţinut, iar mai apoi ele no vor mai fi afişate pe site..

În arborele de conţinut, faceţi clic pe PANOUL STÂNG.
În partea dreaptă a ecranului, veţi observa că a apărut afișat un meniu, care va trebui să fie șters. Pentru a-l elimina, plasaţi cursorul mouse-ului peste meniu și faceţi clic pe iconiţa roșie a unui coș de gunoi, ce apare afișată în partea dreapta-sus a meniului.
PS4_P.jpg
Veţi fi întrebat dacă sunteţi sigur că doriţi să eliminaţi acest meniu. Faceţi clic pe OK pentru a finaliza acţiunea.

Coloana stânga este acum goală și, deși încă o puteţi vedea în arborele de conţinut, ea nu va mai apărea afișată pe site-ul web.
PS5_P.jpg
Faceţi click pe COLOANA DREAPTA în arborele de conţinut.
PS6_P.jpg
Coloana statică din partea dreaptă este deja goală, astfel încât nu este nevoie de nicio acţiune din partea dvs. pentru a o elimina de pe site.

Perfect! Aţi eliminat cu succes coloanele statice laterale. Acum, site-ul dvs. va afișa doar antetul și subsolul.

Pentru a vedea cum arată pentru moment site-ul, mergeţi înapoi la pagina de început. Plasaţi apoi cursorul mouse-ului peste iconiţa galbenă de editare din partea dreaptă superioară și selectaţi AFIȘEAZǍ.
PS7_P.jpg
Site-ul dvs. va fi deschis într-o nouă fereastră. Putem observa un antet, un subsol și conţinutul paginii.
PS8_P.jpg
Personalizaţi blocurile statice păstrate
Pasul următor va consta în personalizarea antetului și subsolului, astfel încât ele să reflecte afacerea dvs. și să conţină elementele dorite.
1. Antet
Mergeţi la ANTET.

Site-ul dvs. web are nevoie de un titlu. Plasaţi cursorul mouse-ului peste TITLU SITE și selectaţi iconiţa galbenă din partea dreapta sus.
PS9_P.jpg
În căsuţa nou-apărută, modificaţi Titlul din varianta presetată “Numele companiei” în Watermelon și faceţi clic pe SALVEAZǍ.
PS10_P.jpg
Mai apoi, vom adăuga un meniu în antet, de unde vizitatorii site-ului vor avea acces la toate paginile site-ului web. Puteţi face loc acestui meniu lângă titlul site-ului web, reducând lăţimea acestuia din urmă.

Plasaţi cursorul mouse-ului peste Titlu . Veţi observa două săgeţi gri în partea dreaptă superioară a căsuţei nou-apărute. Faceţi clic pe aceste săgeţi gri și ţineţi cursorul apăsat, în timp ce modificaţi lăţimea elementului de titlu la jumătate din cea iniţială (corespunzătoare cu 4 blocuri, ce pot fi vizualizate mai jos).
PS11_p.jpg
Faceţi apoi clic pe iconiţa verde + din blocul gol din partea dreaptă și selectaţi MENIU.
PS12_P.jpg
În meniul nou-afișat, schimbaţi STILUL MENIULUI în “ORIZONTAL – mărire la trecerea cu mouse-ul peste” și SALVEAZǍ.
PS13_P.jpg
Meniul ar trebui să apară afișat orizontal, dar deocamdată nu va apărea astfel, întrucât este condensat într-un singur bloc de dimensiuni reduse. Folosiţi săgeţile orizontale, în același fel cum aţi procedat pentru titlul site-ului web, și lărgiţi meniul în lăţimea corespunzătoare a 3 blocuri.
PS14_P.jpg
Mai apoi, ștergeţi textul presetat în latină, folosind iconiţa roșie a coșului de gunoi, exact cum aţi procedat mai înainte cu meniul coloanei statice din stânga.
PS15_P.jpg
În locul său, adăugaţi o imagine decorativă. Faceţi clic pe iconiţa verde + de sub titul site-ului.
PS16_P.jpg
În tab-ul DE BAZĂ din căsuţa de opţiuni a imaginii, faceţi clic pe ALEGEŢI IMAGINEA și încărcaţi imaginea dorită.
Mutaţi-vă acum în tab-ul AVANSAT. Puteţi încerca să modificaţi LǍŢIMEA elementului în aceste setări avansate. Selectaţi 7 din opţiunile apărute, astfel încât imaginea să fie afișată pe întreaga lăţime a ecranului (care este 7 blocuri, în acest caz). Schimbaţi apoi MODUL DE AFIŞARE la REZOLUŢIE MAXIMĂ, astfel încât imaginea să acopere întreagul spaţiu (ori alegeţi DIMENSIUNE ORIGINALǍ pentru cea mai bună rezoluţie, dacă imagine dvs. este cel puţin la fel de mare precum suprafaţa ce va acoperi), și SALVEAZǍ.
PS17_P.jpg
PS18.jpg
10/18/2015 13:32:41
info
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one